‘Kees vliegt uit’ op bezoek bij het oude stadhuis in Gouda

Gouda – Wie gistermiddag op de Markt liep en naar het oude stadhuis keek, zagen een aantal mensen waaronder burgemeester Verhoeve  en Kees Momma op het bordes staan. Kees Momma kreeg landelijke bekendheid door  de documentaire ‘Het Beste van Kees’. Al in 2015 werd gestart met het filmen van een vervolg op de documentaire. Het is nog onbekend wanneer dit vervolg met de naam Kees vliegt uit voltooid is. Kees was zondag 28 maart nog te gast in latenight show Humberto op RTL4.

Kees is autistisch en kan ontzettend mooi tekenen. Hij had al eerder de Amsterdam ArenA uit zijn hoofd levensecht nagetekend.  Kees ging zaterdag op stap ter voorbereiding van  nieuwe tekeningen voor de crowdfundunding: www.keesvliegtuit.nl. Vanwege zijn fascinatie voor Japan en in het kader van de Olympische Spelen die dit jaar in Japan worden gehouden, ontstond het idee om Kees drie gebouwen te laten tekenen, die in het Nagasaki Village in Japan zijn nagebouwd. Zijn eerste keus viel op het vijftiende-eeuwse historische het oude stadhuis in Gouda.

Ter voorbereiding van zijn tekening kreeg hij een hoogstpersoonlijke rondleiding van de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve.  Als donateur van de crowdfundunding ontvangt men ook reproducties van deze tekeningen. crowdfundunding is om het vervolg op de hit-documentaire ‘het beste voor kees’ te maken met ‘kees vliegt uit’. Deze campagne met Handicap NL is om meer bewustwording en concrete hulp te creëren over en voor mensen op het spectrum van autisme. Mensen met een handicap verliezen vaak de vrijheid om te kiezen waar ze wonen of wie voor ze zorgt. We willen zo samen met handicapNL de beschikbare hulp voor meer mensen beschikbaar maken.

31-03-2021 10:08

Advertisements