Kaasmuseum Bodegraven deelnemer Groene Hart Museumroute

Vooruitlopend op de Museummaand is speciaal voor de Maand van het Groene Hart een museumroute samengesteld langs een flink aantal kleine en grotere musea. Natuurlijk doet het Kaasmuseum Bodegraven hieraan mee, samen met bekende musea als “Museum Gouda” en het “Zilvermuseum” in Schoonhoven. Maar ook het “Touwmuseum” te Oudewater en het Boomkwekerij-museum” in Boskoop doen mee aan deze bijzondere route.
Tijdens de Maand van het Groene Hart heeft het Kaasmuseum Bodegraven een expositie over het maken van geitenkaas. Daarnaast is natuurlijk van alles te zien en te beleven rondom het maken en de handel van boerenkaas.
Er zijn ook kleinere exposities onder de deelnemers. Bijvoorbeeld boerderijmuseum “Ontdek de Boerennatuur” in Kockengen waar Koos Segers zijn passie voor tractoren, rijtuigen en historische boerengereedschappen laat zien. Een rondje over het erf kan altijd, en ook daar blijkt Koos verzamelaar te zijn van Oudhollandse koeien- en kippenrassen. Het museum de “Bommelzolder” in Zoeterwoude brengt een ode aan stripheld Olivier B. Bommel.
Op de website www.groenehart.nl/maand staan gegevens rondom de museumroute en kunt u een kaartje met adressen en openingstijden van alle musea die meedoen downloaden. Een ieder kan zo een eigen route langs verschillende musea in het mooie Groene Hart voor zichzelf samenstellen.