Kaasmeisjeskalender als aankondiging van SensationKaas

Elk jaar komt het kaasfestival van Gouda, SensationKaas, met een verrassing om de start van de kaartverkoop aan te kondigen. Dit jaar staan de SensationKaasmeisjes centraal en komt er een echte Kaasmeisjeskalender.

“De kaasmeisjes zijn elk jaar een belangrijk onderdeel van het festival. Ze helpen mee om er elk jaar weer een feest van te maken. Vorig jaar gaven ze, voor de grap, aan dat ze wel een kalender zouden willen maken. Kijk, dat vinden we leuk”, zegt Jasper Kuin een van de organisatoren van SensationKaas en maker van de eerste Kaasmeisjeskalender. “We hebben op het internet gezocht en zagen dat er nog geen leuke kalender bestond van kaasmeisjes.”

De vrijwilligers van SensationKaas sloegen de handen in elkaar en samen met een Goudse fotograaf, drukker, kapper en, visagisten gingen ze op pad. “Het was superleuk om te doen”, zegt Amy van Vliet, een van de Goudse Kaasmeisjes. “De afgelopen weken zijn we op de mooiste plekjes van Gouda geweest voor de foto shoot.” Alle meisjes komen ook uit Gouda of wonen in de dorpen daaromheen. De kalender is vanaf augustus te koop en de opbrengsten worden gebruikt voor het festival.

Advertisements

NK Cheeseburger
Dit jaar vindt SensationKaas plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober, op de Markt in Gouda. Zaterdagmiddag is iedereen welkom voor een nieuwe activiteit van SensationKaas, het NK Cheeseburger. “Het bakken van een goede burger is voor veel mensen een serieuze aangelegenheid. Bij het NK Cheeseburger gaat het er om wie de lekkerste en mooiste Cheeseburger kan grillen op een BBQ van vier meter breed. Uiteraard met Goudse Kaas. Iedereen kan komen kijken en natuurlijk ook een lekkere cheeseburger proberen.” Aanmelden voor het NK Cheeseburger kan via de website www.sensationkaas.nl.