Jonge Goudse uitvinders in tv-programma GreenTech bij RTL 4

Fietsend een smoothie bereiden. Met dit idee zijn Luuk, Davy, Jarno en Tom van de Livingstoneschool uit Gouda geselecteerd voor het tv-programma GreenTech bij RTL 4. In het programma gaan jongeren tussen de 9 en 15 jaar de strijd met elkaar aan: wie heeft het meest duurzame idee van Nederland?
In iedere aflevering van GreenTech werken drie kandidatenteams onder begeleiding van een eigen GreenCoach aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. Aan het einde van de aflevering presenteren de kandidaten hun idee aan de vakjury. Die bepaalt wie er doorgaat naar de finale en daarmee kans maakt op een eigen Leapfrog 3D-printer.

Het team uit Gouda is te zien in de eerste aflevering van het programma. Samen met coach Frans werken de vier enthousiaste vrienden zich in het zweet om een blender op de bagagedrager van een fiets te monteren. Een dynamo moet er voor zorgen dat de blender wordt aangedreven. Een flinke klus, maar de jongens hebben alle vertrouwen in de winst. “Eerlijk gezegd voelen de andere ideeën niet als concurrentie.” Luuk doelt op de Spiegelkas van team roze en de Digipaspop van team blauw. Team roze wil met spiegelende ramen het kunstmatige lichtverbruik in kassen verminderen en team blauw heeft een app bedacht om digitaal kleding te kunnen passen. “Die ideeën hebben alsnog energie nodig, ons idee levert juist energie op.”

Of de jury er ook zo over denkt en wie er uiteindelijk doorgaat naar de finale is te zien in de eerste aflevering van GreenTech op zondag 11 oktober om 15.55 uur bij RTL 4.
GreenTech wordt gepresenteerd door Joris Putman (bekend van o.a. GTST, Green Dream District en Watt NU?!) en is vijf weken lang iedere zondag om 16.00 uur te zien bij RTL 4. GreenTech, is een productie van Green Dream Productions wordt ondersteund door een breed netwerk van organisaties en bedrijven waaronder: Stedin, Ricoh Learning Services en Universiteit Twente.

Uitzending: wekelijks vanaf zondag 11 oktober van 15.55 uur tot 16.25 uur bij RTL 4.