Johan Haijtink en Jeanet Stel winnaars Koppel-damtoernooi

De 2 torens van de Waddinxveense Hefbrug vormden zaterdag, 22 augustus het decor van het 3e Easy Dinner Damtoernooi langs de Nesse in Waddinxveen, waar dammers uit Nederland en België neerstreken op het terras. Deelnemers kwamen uit Genk, Gouda, Waddinxveen en de provincies Friesland, Drenthe, Gelderland, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.

Een zonovergoten dag, kraampjes van de braderie “HEF fun” op en rond de oprit van hefbrug, de Caraïbische klanken van een steelband, kortom een fraaie ambiance en bij de start was dit jaarlijks openlucht damtoernooi langs de Gouwe eigenlijk al geslaagd.

Deelnemers uit Waddinxveen waren Piet van Es en zijn zoon Raymond van Es (speler Samen Sterk uit Hazerswoude), Teun van de Krol met zijn zoon Robin.  Raymond van Es was samen met huisdammer Remmert Kerst uit Reeuwijk winnaar van dit toernooi in 2013.

Het damseizoen werd gestart met het ludieke koppeldamtoernooi, waar strijdlust, gezelligheid en onderhouden van contacten hand in hand gingen.

Hans de Knikker en Mariska Bos van DEZ Reeuwijk wisten weer leuke en verrassende teams te formeren uit de sterkere spelers, spelers met een lagere rating en de jeugd. Arbiter Heja Bos (van het comité schooldammen Waddinxveen) zag toe op een ordelijk verloop van de wedstrijden).

De koppels speelden 9 ronden (gemiddeld 9 minuten bedenktijd per partij) en bij het ingaan van de laatste rol leek het koppel Johan Haijtink en Jeanet Stel de 1e plaats eigenlijk al niet meer te kunnen ontgaan.

Aan het 1e bord moest Haijtink, oud-directeur van de dambond, wel een nederlaag incasseren tegen Waddinxvener Teun van de Krol, die voor Damlust speelt in de ereklasse. Teun vormde een koppel met zijn zoon Robin, die dit jaar de jeugdafdeling van DAMLUST Gouda is komen versterken.

Koppelgenoot van Haijtink was Jeanet Stel, geboren en getogen Waddinxveense. Het was haar 1e deelname aan dit toernooi. Zij woont al ruim 30 jaar in de provincie Drenthe en is in Dwingeloo – Diever lid van zowel een dam- als een schaakvereniging.

Het winnend koppel wist met 3 punten voorsprong de winnaarsbeker op te eisen.

Uitslag

Johan Haijtink (Brummen) en Jeanet Stel (Dwingeloo) 25
Aart Slager (Tholen) en Tom Molenaar (Brummen) 22
Bert van Oosterom (Loosdrecht) en Piet van Eeden (Gouda) 22