Jaap Mulder in ‘Yiddishland’

Gouda – In het kader van de Nationale dodenherdenking en Theater na de Dam organiseert muzikant Jaap Mulder in samenwerking met Cultuurhuis Garenspinnerij op vrijdagavond 4 mei de voorstelling ‘Yiddishland’. Een muzikale lezing over Jiddische cultuur en muziek, begeleid door zonen David en Ruben en met beelden uit documentaires. De voorstelling begint om 20.30 uur, Turfsingel 34 in Gouda. Tickets viawww.cultuurhuisgarenspinnerij.nl en aan de deur.

In 2011 werd klezmer-muzikant Jaap Mulder door de Joodse Omroep gevraagd een documentairereeks te maken over de huidige stand van de Jiddische muziek. In Israël ontmoet hij muzikanten en componisten die zich vanuit diverse invalshoeken met deze muziek bezig houden. Afgelopen zomer werd Mulder in Roemenië, waar de wortels van de klezmermuziek liggen, gevolgd door een team van Omrop Fryslân.

In ‘Yiddishland’ vertoont Jaap Mulder fragmenten uit de documentaires en deelt hij op innemende wijze zijn kennis over de Jiddische cultuur. Al musicerend neemt hij u mee in de geschiedenis van Joodse muzikanten en het klezmer-genre. Een levendig theatercollege, waarbij Mulder de verhalen achter de beelden vertelt en melodieën laat horen op klarinet en andere instrumenten. Hij wordt daarbij begeleid door zijn zonen David en Ruben Mulder.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

29-04-2018 18:30