Internationale zorgprofessionals op bezoek in het GHZ

Gouda – Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) ontvangt op 2 mei ruim zestig internationale zorgprofessionals in Gouda om hen een kijkje achter de schermen te bieden.

“Onze gasten zijn allen vooraanstaande zorgprofessionals in hun land. Zij bezoeken deze week de grootste internationale conferentie over Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de zorg, dit jaar gehouden in de RAI. Voorafgaand aan het congres wordt een kijkje genomen in enkele Nederlandse ziekenhuizen, waaronder het GHZ. Wij zijn er trots op dat wij de aanwezige kennis en kunde in Gouda en omstreken mogen delen”, vertelt Godfried Barnasconi, voorzitter Raad van Bestuur.

“Op diverse gebieden is onze zorg goed ontwikkeld en vooruitstrevend. Zo is de intensieve samenwerking tussen onze verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en kraamzorg erg bijzonder. Ook de goede banden, via het Transmuraal Netwerk, met zorgboerderijen geeft aan hoe de zorg vanuit het GHZ verankerd is in de regio. Op deze boerderijen wordt professionele, kleinschalige dagbesteding aangeboden aan mensen met een specifieke zorgvraag. Dat is uniek in de wereld en tonen we graag aan onze internationale gasten.”

De dag in het GHZ wordt afgesloten met een rondleiding over diverse afdelingen. “Onze medewerkers laten hier zien hoe optimale zorg geboden wordt aan patiënten en hun naasten en op welke manier we gezamenlijk voortdurend verbeteringen realiseren. We hopen onze gasten hiermee een inspirerende dag te bezorgen!”, sluit Barnasconi af.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

02-05-2018 12:59