Intensieve week ID College Gouda : van filosofie naar film

idcollege

Ouderejaarsstudenten Evenementenorganisatie van ID College in Gouda zijn deze week goed zichtbaar in stad en omgeving. Ze organiseren een schoolweek vol met activiteiten.

Die activiteiten passen enerzijds binnen hun studieprogramma en anderzijds verlevendigen ze de sociale kant van de studie. Voor dat laatste trekken ze de stad en de omgeving in.

Filosofie
Inhoudelijk hebben de studenten debatten over sociaal-maatschappelijke onderwerpen op de rol staan. Zo komt het homohuwelijk aan bod, is er een gastcollege over jongerenwerk en behandelen de jongeren het onderwerp filosofie. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding, de uitvoering en de evaluatie van hun activiteiten. Ze zetten de debatten op voor jongerejaarsstudenten van andere opleidingen, bijvoorbeeld Verkoper.

Een intensieve week is bedoeld om aan het voorgeschreven aantal lesuren per jaar te komen. Om die reden neemt het aantal lesuren bij veel opleidingen van ID College aan het einde van het jaar toe. De studenten zijn vaak uitgebreid betrokken bij de organisatie van onderdelen van de intensieve week. Het grootste deel van het werk doen ze zelfstandig en groepsgewijs.

Fietstocht
Op het programma van de opleiding Evenementenorganisatie staan deze week onder meer een bezoek aan het stadhuis van Gouda, een debat over geloof en een gastcollege seks, relaties en soa’s. Bij het sociale programma gaat het om bioscoopbezoek, een speurtocht en een fietstocht.

idcollege