Inloophuis Domino 25 jaar ‘koffie met aandacht’

Gouda – Inloophuis Domino bestaat deze week 25 jaar. De grote huiskamer in de binnenstad is inmiddels een begrip in Gouda. Mensen zijn er welkom voor een praatje, een spelletje of een betaalbare warme maaltijd. De viering van het jubileum op 7 november is door alle maatregelen rondom corona een jaar opgeschoven.

Momenteel is het inloophuis beperkt open, maar in de versierde ruimte staat gebak klaar voor de bezoekers. Ton van den Brink, voorzitter van het bestuur: “Juist nu hebben mensen met een klein sociaal netwerk behoefte aan contact. We krijgen dankbare reacties van mensen die blij zijn dat ze tenminste eenmaal in de week naar ons toe kunnen komen.”

Doordat Domino geen sponsoracties of bijvoorbeeld een benefietdiner kan organiseren, is de financiële situatie ook voor het inloophuis een uitdaging. Van den Brink: “ De afgelopen maanden zijn inkomsten weggevallen en onze buffer is klein. De coördinatoren en vrijwilligers doen er – natuurlijk binnen de richtlijnen – met de vaste bezoekers alles aan om het toch zo gezellig mogelijk te maken.”

Advertisements

Komend jaar hoopt het inloophuis een heus feest te vieren, maar een felicitatie is natuurlijk van harte welkom! Of geef een cadeau in de vorm van een gift via IBAN NL88 INGB 0001 7732 45, o.v.v. ‘jubileum 25 jaar’. Een keer mee-eten kan! Kijk voor aanmelden en meer informatie op: www.inloophuisdomino.nl . Inloophuis Domino ligt aan Oosthaven 31c in Gouda.

 

11-10-2020 19:32