IJs eten voor zieke kinderen

Gouda – Vanaf 1 mei kan iedereen ijs eten voor zieke kinderen in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). David Hoppenbrouwers van de Goudse ijswinkel David’s Gelato start namelijk een actie om geld te doneren aan de stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis.

De Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis ondersteunen projecten die erop gericht zijn het verblijf van patiënten en hun familie zo aangenaam mogelijk te maken. Zo krijgen kinderen bij spannende behandelingen vaak de giraffeknuffel Freek. Met de opbrengst van de ijsactie kunnen nog meer Freekknuffels worden uitgedeeld.

Om de samenwerking te vieren mocht GHZ-mascotte Freek de Giraffe vandaag als eerste zelf genieten van het ijs van de bekende ijsverkoper. “IJs is een traktatie voor jong en oud, maar uiteraard krijgen wij vooral veel kinderen in de winkel. Ik kom regelmatig in het GHZ en zie dan hoe blij de kinderen worden van Freek en zijn knuffels. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij door aan de knuffelactie mee te doen”, vertelt David enthousiast. “Van elke verkochte bak met ijs gaat er een donatie naar de Vrienden van het GHZ. Daarnaast kunnen klanten een gift doen via de fooienpot op de toonbank. Ook deze doneren we aan het eind van het jaar.”

Coole actie

“Het GHZ en David’s Gelato werken al langer samen omdat David voor patiënten speciaal ijs maakt met extra eiwitten. Dit gaat ondervoeding tegen en is een stuk smakelijker dan de reguliere eiwitdrankjes. We vinden het erg leuk dat hij zich nu ook inzet voor onze kinderprojecten”, vertelt Marit Verdult van de Vrienden van het GHZ. “In navolging van de acties bij de Lichtfabriek in Gouda en Over de Brug is Haastrecht is deze ‘coole actie’ ontstaan. We hopen dat veel mensen een ijsje bij David’s Gelato gaan eten of ophalen. Het wordt er de komende week in ieder geval goed weer voor!”

Meer informatie op www.vriendenvanhetghz.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

03-05-2018 16:59