Ideeën gevraagd voor Kunst aan de Regentes

De KunstGroep Regentes is een burgerinitiatief dat (toegepaste) kunst wil realiseren in de openbare ruimte aan het Regentesseplantsoen. Ze willen het visuele karakter van de buurt ‘de Regentes’ als park aan het water versterken, vooral het groen en de historische waarden. “Kunstwerken en bijzondere gebruiksvoorwerpen kunnen extra kwaliteit toevoegen. Met een gebruiksobject kan men ook inspelen op de functies van het gebied: wonen, wandelen, varen en aanleggen.”

De Kunstgroep Regentes nodigt kunstenaars en vormgevers in Gouda uit om een ideeënschets te leveren. Iedereen met een creatief idee mag deelnemen. De inzender dient op een kaart aan te wijzen op welke plekken extra kwaliteit mogelijk is. Met een schets, zoals een fotomontage of een tekening, is te verbeelden hoe de toekomstige situatie eruit zal zien. De inzendingen zullen beoordeelt en geselecteerd worden door de Kunstcommissie.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 11 juni aanmelden via de e-mail. Zij krijgen dan een notitie met inspiratie en een digitale kaart van het Regentesseplantsoen. Mail naar Rolf van der Mije, rolfvdmije@gmail.com.

regentesseplantsoen