Kwalificatiewedstrijd Jeugdbrandweer in Gouda

Op zaterdag 25 april vindt in Gouda een kwalificatiewedstrijd voor de Jeugdbrandweer plaats. In deze wedstrijd strijden 11 junioren- en 10 aspiranten ploegen voor een plaats in de halve finale van Nederland.

Jeugdbrandweer Hollands Midden
De Jeugdbrandweer Brandweer Hollands Midden is goed vertegenwoordigd met drie ploegen: bij de junioren strijden de ploegen uit Bodegraven en Noordwijkerhout mee en bij de aspiranten zal Bodegraven de strijd aanbinden om de eerste plaats. De overige ploegen komen vanuit het hele land.

Een wedstrijd bij de jeugdbrandweer is een wedstrijd waarbij vaardigheden en samenwerking in de ploeg getest worden in een geënsceneerd incident. Belangrijk hierbij is dat deze geënsceneerde incidenten zoveel mogelijk lijken op wat in de toekomst verwacht word wanneer ze als brandweer man of vrouw gaan solliciteren bij de brandweer.
De brandweercollegae van kazerne Gouda van Brandweer Hollands Midden zijn dan ook druk bezig een mooie wedstrijd te organiseren waarbij het uiterste van de ploegen zal worden gevraagd.

Advertisements

Bezoekers zijn van harte welkom
Natuurlijk moet het scenario en de plaats van de wedstrijd blijft geheim tot aan de wedstrijd. Geïnteresseerden in de wedstrijden of in de brandweer kunnen het best zich melden bij de brandweerkazerne aan de Keerkring 12 in Gouda, vanuit daar worden ze doorverwezen naar de wedstrijdlocatie. De wedstrijden beginnen om 8.30 uur en eindigen ongeveer om 16.00 uur. Het belooft een spectaculaire, leuke wedstrijd te worden met veel betrokken hulpverleners.