Huttenbouwdorp als afsluiting van de schoolvakantie

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – De laatste week van de schoolvakanties staat in het teken van de huttenbouwdorpen. De kinderen van de Kadebuurt zijn vanmorgen aan de slag gegaan en timmeren hun houten huisje in elkaar. Ook het Huttenbouwdorp Noorderhout gaat vandaag van start, terwijl de huttenbouwdagen in het Groenhovenpark dinsdag 15 augustus beginnen.

De hele week zijn er in de Kadebuurt festiviteiten voor de kinderen, allemaal passend in het thema ‘Beestenboel’.  Dinsdag bouwen ze hun hutten verder af en woensdag gaan ze een dagje naar Drievliet. Donderdagmiddag is er een spelprogramma met ’s avonds een barbecue en een vossenjacht. Die nacht mogen de kinderen blijven slapen. Na het ontbijt op vrijdagochtend is het feest echt afgelopen.

Noorderhout
Het Huttenbouwdorp Noorderhout is met 230 deelnemende kinderen en 200 vrijwilligers weer een heel evenement. Maandag 14 augustus is het van start gegaan.  Behalve het bouwen, staan er weer allerlei activiteiten op het programma, zoals Levend Stratego, paard/ponyrijden bij de Goudse Manage, het Kindercircus, lasergamen, dance clinics, de SprookjesKookHoek, natuurexcursies, de Aquabaan en het Pallet Parcours. Donderdagmiddag is de Natuurspeelplaats Noorderhout open voor alle ouders, opa’s en oma’s. Zij kunnen dan de hutten komen bewonderen.

Natuurspeelplek Groenhovenpark
De huttenbouwweek van Stichting Huttenbouw Gouda begint dinsdag 15 augustus en duurt tot donderdag 17 augustus. Jaarlijks komen ruim 200 kinderen timmeren in de natuurspeelplek in het Groenhovenpark. Gedurende deze huttenbouwweek is de natuurspeelplek gesloten.