Hoornbeeck en Ronssehof starten revalidatie leerafdeling

Op 11 september 2019 is tijdens een feestelijke bijeenkomst het officiële startschot gegeven voor de leerafdeling van het Hoornbeeck College en Ronssehof revalidatiecentrum. Met deze revalidatie leerafdeling slaan beide organisaties de handen ineen om het opleiden van verpleegkundigen en verzorgenden en goede zorg dicht bij elkaar te brengen.

Gert Veldhuizen, directeur van Ronssehof: “Binnen Zorgpartners, waartoe Ronssehof behoort, zijn de afgelopen jaren al meerdere leerafdelingen gestart. Het unieke van dit initiatief is dat we dit nu samen met het Hoornbeeck College doen en dat de leerafdeling binnen revalidatie is gesitueerd. Daar valt veel te leren voor stagiaires en we hopen uiteraard dat zij mede hierdoor in de toekomst gaan kiezen voor de ouderenzorg en de geriatrische revalidatiezorg”.

Op de leerafdeling starten twaalf studenten verpleegkunde en verzorgende met hun stageperiode. Jacques Rozendaal, opleidingsmanager van het Hoornbeeck College: “Tot voor kort liepen studenten hier op individuele plekken stage en waren erg tevreden over wat ze hier konden leren en de begeleiding. Stage op een revalidatieafdeling is bovendien uitdagend werk. Nu gaan er veel meer studenten hier werkervaring opdoen en zullen docenten ook wekelijks op de werkvloer gaan begeleiden en lesgeven. Onderwijs en praktijk zijn hierdoor nauw verbonden.”

Advertisements

Tijdens de bijeenkomst werd namens beide organisaties de samenwerkingsbijeenkomst ondertekend door Jacques Rozendaal en Gert Veldhuizen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

12-09-2019 07:50