Waterpolo: "Het Y" maatje te groot voor Z&PC de Gouwe dames 1

Afgelopen zaterdag kregen de Waddinxveense dames van Z&PC de Gouwe 1 bezoek van Het Y dames 1 uit Amsterdam. In zwembad De Sniep in Waddinxveen verloor het team van de Gouwe met 5-13.

Na een 22-3 verlies in Amsterdam hoopte het team van coach Erik van Beek op een revanche in eigen huis. In de eerste periode kwam Het Y al snel uit de startblokken en scoorde binnen anderhalve minuut twee keer. De Gouwe vond al snel aansluiting na een doelpunt van Maaike de Leeuw. Op de helft van de eerste periode wist Het Y nog een keer tot scoren te komen, maar door middel van een overtalsituatie in het voordeel van De Gouwe wist Joyce de Graaf het doel te vinden en bracht de stand naar 2-3. Vlak voor tijd kwamen de dames uit Amsterdam nog tot scoren en zo werd de eerste periode afgesloten met 2-4.

Tijdens de tweede periode waren de dames van de Gouwe hun spel even kwijt en keken binnen een halve periode tegen een 2-7 achterstand aan. Esmé Spoor wist in deze periode wel het doel te vinden voor de Gouwe, ook ditmaal uit een overtalsituatie. Eindstand tweede periode 3-8.

Advertisements

In de derde periode regent het aan beide kanten persoonlijke fouten en zijn er veel kansen om te scoren. Maar zowel de Gouwe als Het Y maken hier niet optimaal gebruik van. Het Amsterdamse team weet in deze periode drie keer het doel van de Waddinxveense keepster Marleen Owel te vinden.

Aan het begin van de vierde periode wist de Gouwe dat de winst er niet meer inzat, dus werd de opdracht om de schade te beperken. En dat lukte de dames aardig. Het Y kwam nog maar twee keer tot scoren. Voor de Gouwe wisten Celia Kraan en invalster Saskia de Mik het doel beide nog te vinden en zo eindigde de wedstrijd in een 5-13 verlies voor de Gouwe.

Doelpunten: Maaike de Leeuw, Joyce de Graaf, Esmé Spoor, Celia Kraan en Saskia de Mik allen 1.