Het schooljaar in met de nieuwe BRAinS brochure

brains

Volgende week gaat het nieuwe schooljaar weer van start en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe BRAinS brochure bij. Het is alweer de 17e editie van BRAinS!

De 17e editie staat bol van allerlei leuke, leerzame en boeiende activiteiten. Zo kun je dit jaar griezelen in de speeltuin, een stop-motion filmpje maken, leren over geluidstechniek of gaan schaatsen!

Moestuinen zijn ongekend populair dit jaar. Uit onderzoek is gebleken dat van alle soorten tuinen in 2015 de eetbare tuin het meest geliefd is, gevolgd door landelijke tuinen en moderne tuinen. BRAinS gaat graag mee in deze trend. Want wat is er nou leuker dan lekker bezig zijn in de natuur? Je kunt dan ook je eigen groenten gaan kweken in Zevenhuizen, meedoen met guerilla gardening in Moordrecht of sieraden maken van bladeren, zaden en vruchtjes.

Ook koken is nog steeds favoriet. Deze editie zijn er nóg meer activiteiten waarbij je van alles kunt leren over koken, bakken en bereiden. Zoals de workshops gezonde traktaties maken, gezond en lekker koken, loempia maken, Ada’s Kookclub of zelfs stroopwafels bakken in een echte stroopwafelkraam! Natuurlijk staan ook de oude, vertrouwde activiteiten op het programma met ook lekker veel sporten!

Voor leerlingen van het VO is er wederom een eigen aanbod van activiteiten; BRAinSXL.

De brochures worden in deze eerste schoolweek op alle scholen uitgedeeld. Het online aanmelden is mogelijk vanaf vrijdag 28 augutus 12.00 uur. Veel plezier met uitzoeken!