Heren Z&PC De Gouwe spelen met ZPC Rotterdam

Van een echte wedstrijd tussen de waterpoloërs van De Gouwe en ZPC Rotterdam was zondag geen sprake. De bezoekers uit de havenstad fungeerden in zwembad De Sniep vooral als kanonnenvlees: 17-3 (6-0, 2-1, 6-2 en 3-0).
De Gouwe rukte door deze zege op naar de vijfde plaats in het klassement. In de tweede competitiehelft werd alleen verloren van de kampioenskandidaten De Vliet en De Kempvis.
Tegen nummer elf Rotterdam eisten drie spelers een hoofdrol op, Kors van Tilburg, Alexander Schot en Raymond Zijderhand. Laatstgenoemde had vorige week aangegeven vijfmaal te willen scoren. De creatieve rechtshander hield woord: na zijn vijfde goal in het vierde part verliet hij onder applaus het bad. Kors van Tilburg was ouderwets sterk op de midvoorplek, waar hij een enorme plaag was voor de Rotterdamse verdediging. Ook hij scoorde vijf keer. Topscorer aan Waddinxveense kant was echter Alexander Schot met zes treffers. “Natuurlijk is het niet belangrijk wie er scoort, maar ik zie in Kors, Raymond en Alexander wel de verpersoonlijking van ons team en de ontwikkeling daarvan”, stelde trainer/coach Erik van Leeuwen. “Alle drie hebben ze specifieke kwaliteiten. Vandaag kwamen die kwaliteiten helemaal naar boven. Dan is het genieten vanaf de kant. Zoals Kors, Raymond en Alexander hebben we nog zeven andere spelers met unieke eigenschappen. Met die eigenschappen samen hebben we een erg sterk team, die naar mening in de toekomst kan meespelen om het kampioenschap in de derde klasse.”
Doelpunten: Alexander Schot 6, Kors van Tilburg 5, Raymond Zijderhand 5, Thiemo Geleijnse.