Kratos 3 – Timios 1 – De spanning blijft erin

Afgelopen vrijdagavond reisde Timios dames 1 naar Delft om te spelen tegen Kratos dames 3. Om de kans op promotie te behouden moest Timios punten pakken. De eerste plek wordt nog steeds bezet door vv Haaglanden Dames 3 en om deze plek te veroveren zal Timios drie punten in moeten halen en alle aankomende wedstrijden winnen.
De sfeer aan het begin van de wedstrijd zat er goed in en dat was te merken in de eerste set. Onze herstelde spelverdeler en aanvoerder Yvonne van Tol startte voor het eerst na lange tijd weer in de basis. Door goede passes liep de aanval goed en werden de gaten in het andere veld makkelijk gevonden. Kratos had hier geen antwoord op en er werd eenvoudig gewonnen met 12-25.
Voor de tweede set werden de dames nog even goed toegesproken door onze assistent-coach Wim Vogelzang. Met frisse moed werd gestart aan de tweede set. Helaas kwam Timios al snel op een 4-0 achterstand. De sfeer uit de vorige set was nu nergens meer te bekennen en punten scoren lukte ook niet meer. Dit keer had Kratos een hele goede opslag waar Timios geen grip op kreeg, ondanks de inzet van onze libero Hester Faber. Kratos liep uit en won deze set met 25-15.
De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede set. Met een verandering in de opstelling hoopten we deze set wel te winnen maar dat pakte niet goed uit. Er werd wederom onvoldoende servicedruk uitgeoefend en teveel passfouten gemaakt. Ook deze set won Kratos ruim, met 25-15.
Het was van groot belang dat de volgende set werd gewonnen om er nog een 5-setter van te maken en toch nog 3 punten te kunnen pakken. De verdediging liep nu volgens plan en iedereen deed wat ze moest doen. Het goede gevoel kwam terug en Kratos lukte het niet zomaar te winnen. Aan het einde van de set vond er nog een dubbele wissel plaats en werden de laatste twee punten erg mooi ingeslagen waardoor we gemotiveerd de laatste set tegemoet gingen (17-25).
Daar was die dan, de alles beslissende vijfde set. Door een lange serviceserie van Juul van Amstel hadden we al snel een voorsprong van 2-10. Daarna lieten we Kratos onnodig terug komen. Mede door de vele aces van Denise van der Loo gedurende de hele wedstrijd en ook nu in de slotfase werd de set en daarmee de wedstrijd gewonnen (8-15).
In de spannende race om het kampioenschap heeft rivaal vv Haaglanden dames 3 punten laten liggen tegen Novo (3-1 winst voor Novo), waardoor de kans op een kampioenschap en direct promoveren voor Timios weer een klein beetje meer open ligt. Aanstaande zaterdag 9 april om half 5 in de Groenswaard staat er voor de dames een hele belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk tegen Novo, de huidige nummer drie. Kom dus allemaal naar deze kraker van een wedstrijd!
Tegelijkertijd speelt ons heren 1 op het naastgelegen veld; zij kunnen punten pakken van de nummer 2 uit hun poule.