Hedy d’ Ancona selecteert ‘Vrouwen van Museum Gouda’

Gouda – Hedy d’Ancona, feministe en oud-minister van welzijn, volksgezondheid en cultuur selecteerde voor Museum Gouda 30 kunstenaressen voor de expositie ‘Vrouwen van Museum Gouda’. Deze tentoonstelling wordt zondag 13 mei geopend.

Museum Gouda organiseert deze tentoonstelling in het kader van Gouda 2018 Roze jaar, dat als thema diversiteit heeft. De tentoonstelling omvat hoogtepunten uit het werk van 30 kunstenaressen uit de collectie Museum Gouda en is van 15 mei 2018 tot en met 27 januari 2019 te zien in drie zalen op de bovenverdieping van het museum.

Vrouwen in de beeldende kunst

Beeldbepalend directeur van Museum Gouda Josine de Bruyn Kops (1976-1986) was een van de voorvechters van een betere positie van vrouwen in de beeldende kunst. Vanaf 1980 is het verzamelen van vrouwelijke kunstenaars een van haar speerpunten.

Moderne en eigentijdse kunst, gemaakt door vrouwen is nog steeds een belangrijke onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Hedy d’Ancona selecteerde de hoogtepunten uit deze fraaie collectie. Er is werk te zien van onder anderen Charley Toorop, Marlene Dumas, Marjolijn van den Assem, Lydia Schouten en Stansfield/Hooykaas.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

19-04-2018 11:25