Hardloopwedstrijd voor goede doelen op 21 juni

Gouda – Op vrijdag 21 juni 2019 vindt de eerste editie van de Wereldrun plaats, een mooie tocht van vijf of twaalf kilometer in de omgeving van de Reeuwijkse Plassen. Vijf of twaalf kilometer voor de hardloper en voor de wandelaars wordt er een tocht van negen kilometer uitgezet. Het parcours start nabij restaurant Reeuwijkse Hout en de opbrengst van de Wereldrun is bestemd voor twee goede doelen: MAF en Wycliffe. 

Wereldrun 2019
Om 19:30 uur klinkt het startsein en starten de deelnemers aan het parcours van twaalf kilometer. Een kwartier later, om 19:45 uur, start de groep voor de tocht van vijf kilometer. De startnummers zijn driekwartier voor de start verkrijgbaar. Voor beide groepen zijn er mooie prijzen beschikbaar, zoals een lang weekend naar Ouddorp en een belevenis bij deescape room LuMina in Gouda. De deelnemers betalen inschrijfgeld en kunnen daarnaast zelf een actiepagina aanmaken om extra geld op te halen voor het goede doel. De teller staat nu op ongeveer € 3.000,-.

Goede doelen: MAF en Wycliffe
De opbrengst van het evenement is bestemd voor drie Gouwenaren: Bert Visscher en Koen en Petra den Hartogh. Bert Visscher wordt in 2020 door MAF als piloot uitgezonden naar landen waar mensen in afgelegen gebieden leven. Door piloten als Bert is krijgen zij de juiste hulp.  Koen en Petra zijn door Wycliffe uitgezonden naar Papoea Nieuw Guinea en werken aan het verbeteren van het onderwijs. Via tablet of telefoon worden bijbelverhalen voorgelezen in de stamtaal, in het Engels en er is ondersteuning door gebarentaal. 

Advertisements

Organisatie
De Wereldrun wordt georganiseerd door de thuisfrontcommissies (TFC’s) van Bert, Koen en Petra. Zij organiseren verschillende acties om geld op te halen voor het goede doel. Voor de Wereldrun hebben de TFC’s hun krachten gebundeld. Lopers kunnen zich inschrijven via https://bit.ly/2KjWsrl ofwereldrun@outlook.com.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

06-06-2019 09:40