Haaglanden te sterk voor Timios dames 1

Donderdag 17 maart stond de spannendste wedstrijd van het seizoen op de rol. In de belangrijke pot tegen Haaglanden dames 3 zou Timios met winst de koppositie versterken.

Het door nog steeds door blessures gehavende team onder leiding van coach André Hoving startte met een sterke beginopstelling aan de eerste set.
Aan Angela Hunink de taak om de eerste service serie te zetten en dat lukte goed. Timios kwam al snel op een 0-4 voorsprong. Deze voorsprong heeft Timios de hele set vastgehouden en uitgebouwd. Haaglanden bezweek in deze set onder de service druk en een goede blokkering van Timios. Ondanks de lengte van het middenblok van Haaglanden team kon Timios ook in de aanval de gaten in het veld vinden en eiste zo met overmacht de eerste set op: 13-25.
Vol goede moed en wedstrijdspirit begon Timios aan de tweede set. Met dezelfde opstelling was Timios van plan deze set net zo hard te winnen als de vorige. Dit keer begon Timios niet meteen met een voorsprong en bleef Haaglanden ons achterna zitten. Beide teams liepen gelijk op en dit keer pakte het slecht uit voor Timios dat het initiatief verloor. Haaglanden ging steeds beter serveren en ook de wissels van Timios wisten de bal niet van de grond te houden. Deze set verloor Timios met 25-18.
In derde set waren de eigen fouten net als in de tweede set veel aanwezig. Door misverstanden in het team en veel onduidelijkheid over het positiespel sloop er onzekerheid in het team. De tegenstander kwam daarentegen steeds beter in haar spel en de lange middenaanvalsters wisten keer op keer het blok te omzeilen en te scoren. Met 25-19 werd de set verloren.
De vierde set was de laatste kans om er nog een vijfsetter uit te slepen. Ondanks dat Timios er volledig voor ging, liep Haaglanden al snel uit. Timios keek tegen een grote achterstand aan die lastig in te halen was. Maar Timios gaf deze set alles behalve op en kwam weer dichterbij Haaglanden. Toch was het niet genoeg en werd de wedstrijd afgesloten met setstand van 25-19. Daarmee is de tweede verlieswedstrijd deze competitie een feit.
Haaglanden blijft daarmee met vier punten meer (en een wedstrijd meer) de koploper in de poule. Timios moet in de resterende wedstrijden nog hard werken om het doel om te promoveren waar te maken.

Vrijdag 25 maart 19:30 speelt Timios dames 1 een uitwedstrijd tegen Punch.