Gratis informatiebeurs ‘Het is hier geen hotel!’

Gouda – Het opvoeden van pubers is soms een uitdaging: ze zijn zelfstandiger, hebben een duidelijke mening en zijn op zoek naar zichzelf. Op maandag 13 november van 19.00 tot 22.00 uur, organiseert het CJG/Sociaal Team Jeugd in samenwerking met verschillende organisaties, een gratis informatiebeurs over het opvoeden van pubers. De thema’s voor dit jaar zijn alcohol, lachgas, sociale media en gamen.

GGD Hollands Midden en ‘t Lev Acteurs verzorgen een interactief theater waarbij ze informatie geven over de thema’s van de avond, de rol die de ontwikkeling van de puberhersenen daarin speelt en het effect daarvan op hun gedrag. Ze staan stil bij wat dit van ouders/opvoeders vraagt en wat zij zelf kunnen doen. Het wordt een avond met veel vaart, humor, herkenning en inspiratie.

Contact en ontmoeting staan centraal. Er is een informatiemarkt waar veel organisaties aanwezig zijn, bijvoorbeeld GGD Hollands Midden (Jeugdgezondheidszorg), Cultuurhuis Garenspinnerij, Sociaal Team Gouda, JongerenPuntGouda, Brede School, Bureau Halt, Kwadraad/Opvoedbureau, Brijder Jeugd, SPORT.GOUDA, Studiekring, Bibliotheek Gouda, Agathos Ambulante hulpverlening en STEP Protestants Jeugdcentrum Gouda. Bezoekers krijgen tips en advies over hun (opgroeiende) puber en hebben de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen.

Advertisements

Voor wie?
Ouders/opvoeders van kinderen en jongeren van 10 t/m 19 jaar, professionals en andere geïnteresseerden.

Waar?
Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34a in Gouda.

Programma:
19.00 uur: Inloop en koffieplein open
19.15 uur: Opening door wethouder Corine Dijkstra
19.30 uur: Presentatie GGD en ‘t Lev Acteurs over alcohol en lachgas
20.15 uur: Pauze en bezoeken informatiemarkt
20.45 uur: Presentatie GGD en ‘t Lev Acteurs over sociale media en gamen
21.30 uur: Vervolg informatiemarkt
22.00 uur: Afsluiting