Bridgedrive Soroptimistclub levert 2000 euro op voor kinderen Pakistan

Gouda – De 29ste bridgedrive van Soroptimistclub Gouda e.o. heeft 2000 euro opgeleverd. Het geld wordt gebruikt voor een project ter preventie van kindhuwelijken in Pakistan. Soroptimistenclub Gouda steunt dit project van Oxam Novib. 

Gouda maakt deel uit van Soroptimist International, een groot internationaal netwerk van vrouwen met een beroep, met 90.000 leden in 125 landen. De leden zetten zich in voor verbetering van de positie van vrouwen en kinderen wereldwijd door middel van vakkennis en financiële ondersteuning.

Kindhuwelijken
Kindhuwelijken ontnemen meisjes hun rechten, zo vinden de Soroptimisten. Hun recht op eigen keuze, maar ook op onderwijs, veiligheid, gezondheid en lichamelijke integriteit. Doordat meisjes op jonge leeftijd trouwen hebben zij een verhoogd risico op complicaties bij zwangerschap en bevalling en zijn ze kwetsbaar voor huiselijk geweld en seksueel misbruik. Bovendien worden de meeste meisjes gedwongen om te stoppen met hun opleiding na het huwelijk. Zonder opleiding staakt hun persoonlijke ontwikkeling en wordt de kans kleiner dat zij kunnen ontsnappen aan armoede.

Advertisements