Gouwenaars voelen zich onveilig in verkeer

Gouda kent veel gevaarlijke verkeersroutes. Dat vinden de lezers van de Krant van Gouda. Op een oproep in deze krant om gevaarlijke verkeerssituaties te melden, reageerden de lezers volop. Er werden rond de dertig gevaarlijke situaties genoemd, door de hele stad.

Er kwamen meldingen van zowel voetgangers als fietsers en automobilisten. Fietsers vinden bijvoorbeeld de situatie op de Tiendewegbrug onoverzichtelijk. Zij moeten, wanneer ze de Lange Tiendeweg op willen, auto’s die de brug oprijden zien te omzeilen. De Voorwillenseweg wordt voor fietsers vooral gevaarlijk genoemd vanwege de hardrijdende pizzakoeriers. Een ander probleempunt is de rotonde bij de Julianasluisbrug Zuid. ‘Het verwarrende voor de fietser is dat gemotoriseerd verkeer van de binnen én de buitenzijde van de rotonde kunnen afslaan naar de Kanaaldijk richting Gouderak.’

Onder de Boompjes
Een plek die een aantal keren is genoemd is Het kruispunt bij Onder de Boompjes richting de Industrieweg. Het is daar sinds de komst van de Action naar de Goudkade erg druk vinden de lezers. Vooral voor voetgangers is de situatie nogal onoverzichtelijk.

Advertisements

Grote vrachtauto’s die winkels bevoorraden,houden mensen ook bezig. Vooral op de kruising van de Plaswijckweg ter hoogte van de parkeerplaats op het dak van winkelcentrum Bloemendaal. Als fietser of automobilist is het lastig hier overzicht te houden.

Melden
Kortom veel verkeersdeelnemers voelen zich in het Goudse verkeer niet helemaal veilig. De Krant van Gouda gaat hiermee de komende weken aan de slag. Wie ook gevaarlijke situaties wil melden, kan dat doen via info@dekrantvangouda.nl, onder vermelding van ‘Gevaarlijke verkeerssituatie’.