Goudse turner Tian v/d Waal wordt 2e in voorwedstrijd naar NK

Afgelopen weekend was er een plaatsingswedstrijd richting het NK te Leusden. Voor Velocitas Gouda kwamen er 14 turners in actie. 1e divisie turner Tian v/d Waal turnde zichzelf naar een 2e plek op deze voorwedstrijd. Hiermee verzekert hij zichzelf van een plek in de NK finale.

Andere 1e divisie turners presteren ook goed. Junior II Yoeri Vijn heeft met zijn 4e plaats ook een startbewijs gekregen tot de NK Finale. Voor Juransly Meijers is het spannend, hij moet de volgende wedstrijd ook goed turnen om door te stromen, maar werd deze wedstrijd knap 7e.

Instappers Roald v/d Meijden, Kees Vermeulen en Teun van Sprang laten zich van hun beste kant zien. Zij horen deze week of ze doorstromen naar de ½ finale. Zij werden 10e, 14e en 16e.
In de 2e divisie was het de beurt aan Ingo van Oldenborgh en Rinse v/d Meer. Ingo turnde een stabiele wedstrijd en werd 12e. Rinse werd 27e. Zij moeten nog een voorwedstrijd turnen om te bepalen of zij zich plaatsen voor het NK.

Voor de pupillen Elbert den Hertog en Tobias Kokshoorn was de concurrentie net een maatje te groot en zijn na deze ronde uitgeschakeld.
Dit geldt ook voor onze Junior II in de 3e divisie; David Dautzenberg. Hij mag ook niet doorstromen met zijn 16e plaats.
Bij de junioren I was Roy Benschop goed op dreef. Hij heeft zich met een 11e plaats gekwalificeerd voor de ½ finale richting het NK. Helaas bleven maatjes Michiel de Boer (19e) en Niels Nieuwenhuizen (23e) achter en valt voor hen het doek.