GOUDSE LIONSCLUBS IN ACTIE VOOR VOEDSELBANK GOUDA EN OMSTREKEN

De gezamenlijke Lionsclubs van Gouda, Gouda-Bloemendaal en Gouda-Reeuwijk doen dit jaar mee aan de succesvolle landelijke Douwe Egberts Waardepunten actie voor de Voedselbank. Van 24 november 2014 tot in januari 2015 komen aan de ingang van vrijwel alle supermarkten in Gouda en Reeuwijk inzamelboxen te staan, waar u uw waardepunten van Douwe Egberts kunt schenken aan de Voedselbank.

Het zijn moeilijke tijden voor de Voedselbank. Onder geselecteerde gezinnen,
huishoudens en alleenstaanden verspreidt de Voedselbank wekelijks vele honderden pakketten met voedselproducten, die merendeels door producenten en leveranciers van
levensmiddelen beschikbaar worden gesteld. Helaas zijn veel medebewoners – zeker in deze economisch moeilijke tijden – afhankelijk van de activiteiten van de Voedselbank. Bedrijven blijken tegenwoordig ook door de crisis veel minder bereid te zijn de Voedselbank producten te schenken dan in andere jaren.

Dit is de reden waarom de Lionsclubs de Voedselbank te hulp schieten met de Douwe Egberts Waardepunten actie. De ingeleverde D.E. waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie, die gedoneerd worden aan de Voedselbank. Douwe Egberts steunt deze actie en heeft toegezegd alle donaties met 15% te zullen verhogen. De actie heeft zich de afgelopen jaren met succes over veel plaatsen in Nederland uitgebreid. Dit heeft het afgelopen jaar alleen al 2,6 miljoen Waardepunten opgeleverd, waarvoor maar liefs 100.000 pakken koffie aan plaatselijke voedselbanken in ons land konden worden geleverd.

Advertisements

De Lionsclubs roepen u op om uw D.E. Waardepunten vanaf 24 november 2014 nog meer waarde te geven en deze te doneren aan de Voedselbank. Hiermee draagt u er direct aan bij om diegenen, die het op dit moment wat minder goed hebben, op een goede manier de winter door te helpen.

Houdt u daarom vanaf 24 november de D.E. inzamelbox bij uw supermarkt in de gaten en lever daar uw gespaarde D.E. punten in. Rond de start van de actie zullen de exacte plaatsen, waar de inzamelboxen komen te staan, bekend worden gemaakt.