Goudse IJsbaan rondom het stadhuis geopend

Gouda – Op woensdag 20 december is de Goudse IJsbaan rondom het Stadhuis feestelijk geopend. Na een jarenlange voorbereiding is een lang gekoesterde droom van de organisatie realiteit geworden.

Organisator en eigenaar van Organisatieburo Grand Canyon, Remko van der Hammen, is ontzettend trots dat de ijsbaan rondom het Stadhuis ligt. “Ik kan je vertellen, het voelt ongelofelijk gaaf dat hij er nu ligt!” Van der Hammen benadrukte in zijn toespraak dat de realisatie het resultaat is van de inzet en het vertrouwen van een grote groep partners, sponsors en zijn team.

Bijzondere openingsronde
Burgemeester Milo Schoenmaker feliciteerde Van der Hammen met het prachtige resultaat en gaf aan trots te zijn op de creativiteit en energie die hiernaar hebben geleid. Hij verrichtte de eerste handeling voor de officiële openingsronde, het ontsteken van de fakkel van de eerste schaatser Brecht Oost, IJSTIJD! Reporter van de Goudse IJsbaan. Na het officiële startsein dat werd gegeven door Klaas Jonathan Bals van hoofdsponsor GoStores Gouda, kon Brecht van start. Achtereenvolgens werden de fakkels aangestoken van Lars van Bree van SC Gouda, Wethouder Jan-Willem van Gelder en tenslotte Kinderburgemeester Romaissa Magouh. Gezamenlijk kwamen de schaatsers terug bij het startpunt om met de burgemeester en Remko van der Hammen het Goudse Vuur te ontsteken. Daarmee was de Goudse IJsbaan rondom het Stadhuis officieel geopend.

Advertisements

Uniek in Nederland
De Goudse IJsbaan trekt dit jaar veel aandacht, zowel regionaal als landelijk. Vanuit het hele land komen enthousiaste reacties. Van der Hammen verwacht dan ook veel bezoekers de komende vier weken. “Het is uniek in Nederland dat er rond een historisch en mooi monument als het Oude Stadhuys geschaatst kan worden. De echte schaatsfans willen dat gewoon niet missen”, aldus een trotse organisator.

Informatie
De Goudse IJsbaan is vanaf nu elke dag geopend tot en met zondag 14 januari 2018. Op www.goudseijsbaan.nl is alle informatie te vinden wat betreft openingstijden, prijzen en activiteiten.