Goudse Grasvelden: Jodan Boys verslaat nummer twee

Gouda – Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies, of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

VV ONA


ONA – ONA is koploper in de tweede klasse en is de te kloppen ploeg van de competitie. Aan ESTO uit Bodegraven de taak om dat voor elkaar te krijgen.

Maar ONA is bewust van zijn status en weet wat ze te doen staat. In Bodegraven kreeg ESTO het dus ook niet voor elkaar om ONA opzij te zetten. ONA bleek te sterk voor ESTO en wist de drie punten mee te nemen naar Gouda. ONA won met 3-1 van ESTO. ONA is hierdoor ook weer wat punten uitgelopen op de concurrentie, want nummer drie RVC verloor van met 4-2. Nummer twee Antibarbari won wel.

Advertisements
FC Olympia

Olympia – Olympia kreeg dit weekend weer een wat serieuzere tegenstander voor de kiezen. Vlissingen draait dit seizoen mee met de top 5 en is daarom een geduchte tegenstander.

Olympia, dat nog geen wedstrijd gelijk heeft gespeeld, stond voor een mooie proef. Ze konden zich weer meten met de betere ploegen uit de competitie. Vlissingen bleek nu nog een maatje te groot voor de Olympianen. Maar door slechts met 3-2 te verliezen, hebben ze bewezen mee te kunnen in het spel van de top en dat is positief voor de ploeg van Danny Mulder. Olympia staat nu tiende met negen punten.

SV DONK

DONK – Voor DONK was een overwinning belangrijk, want door twee wedstrijden op rij te verliezen, hebben ze belangrijke punten laten liggen.

DONK is net als COAL gepromoveerd uit de derde klasse en daarom stond er een kleine clash op het programma. Uit die clash kwam DONK als winnaar uit de strijd en dat zijn belangrijke punten geweest voor de geel-witten. Hierdoor heeft DONK nu 13 punten en staan ze op de zesde plek. Als DONK had verloren, zouden ze op de elfde plek staan. DONK heeft dus goede zaken weten te doen en heeft weer een mooie plek gevonden in de middenmoot.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys is nog niet de stabiele ploeg wat het moet zijn. Maar door tegen DHSC, de nummer twee, te spelen, kan het misschien verrassen.

De laatste wedstrijden tegen de topploegen gingen niet zoals gepland voor de Goudse topclub. Daarom was er deze keer een goede reden om eens een keer te winnen. Het verschil was minimaal, maar Jodan Boys heeft karakter getoond en veel tegenstoot. Met een krappe 1-0 overwinning heeft Jodan Boys DHSC onschadelijk weten te maken. De drie punten waren broodnodig voor de Goudsen en daarom voelt deze winst natuurlijk extra lekker. Jodan Boys staat nu twaalfde met 14 punten.

SV Gouda

Gouda – Gouda wist goed te presteren tegen de koplopers, maar stelde teleur tegen de middenmoot. Dit weekend was het de kans voor Gouda om tegen de hekkensluiter punten te pakken.

Oestgeest was de tegenstander afgelopen zaterdag van Gouda. De club in en uit Oestgeest had nog geen wedstrijd gewonnen en leek geen grote kans te maken tegen de club die zich goed staande hield tegen de koplopers. Maar toch, voetbal is voetbal niet als er geen uitschieters zouden zijn. Gouda deed zichzelf te kort op de velden van Oestgeest en verloor met 3-1. Gouda staat nu tiende met acht punten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

25-11-2019 11:27