Goudse Collegetoer met Beatrice de Graaf en Inge Philip

Het onderwerp was deze keer: Bestrijden van Terrorisme en Cybercrime, Mission (Im)possible? Beatrice de Graaf, hoogleraar Geschiedenis van Internationale Betrekkingen en Mondiaal Bestuur aan de universiteit van Utrecht en Inge Philips Director Cyber Risk Services bij Deloitte interviewden elkaar. Beide spreeksters werden ingeleid door inlichtingenexpert professor Paul Abels.

Meer dan ooit is er angst voor terroristische aanslagen. Met de scherpe politieke en religieuze tegenstellingen van de laatste jaren vinden gruwelijke aanslagen plaats die we eerder niet voor mogelijk hadden gehouden.

Cybercrime – internetcriminaliteit – blijft maar groeien en maakt momenteel naar schatting 50 % uit van alle misdrijven. De gevolgen kunnen ernstig zijn; denk bijvoorbeeld aan het platleggen van onze stroomvoorziening.

Hoe we deze ontwikkelingen moeten zien en hoe we ze kunnen bestrijden werd uitgelegd door Beatrice de Graaf en Inge Philips.

Beatrice de Graaf signeerde in de pauze haar boeken.

De opbrengst van de avond is € 6000 en is voor het project van Soroptimistclub Gouda in samenwerking met Oxfam/Novib: PREVENTIE VAN KINDHUWELIJKEN IN PAKISTAN

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

10-04-2019 19:00