Gouds vrouwenvocaal Switches gaat de grens over

Het Gouds vrouwenvocaal Switches gaat op 24 en 25 november optreden in het Noord-Duitse Grundhof, waar ze voor de tweede maal te gast zijn. In 2016 maakte Switches een koorreis naar dezelfde streek en bouwde daar een schare fans op. Beide reizen zijn op uitnodiging van de orgelbouwvereniging van de Kerkenvereniging van Schleswig-Flensburg, met als doel het geven van een benefietconcert waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de restauratie van het Busch-orgel in de Sankt-Marienkirche in Grundhof.

Switches is een klein vouwenvocaal dat muzikale uitdagingen aangaat met muziek die zich uitstrekt van de 12e tot en met de 21e eeuw, van kerkelijk tot net met swingende close harmony; altijd meerstemmig en a capella. De muzikale leiding is in handen van Hans van Rutten.

Naast optredens buiten de landsgrenzen is Switches ook regelmatig te horen in Gouda en omstreken. Het eerstvolgende optreden is op Gouda bij Kaarslicht (14 december). Switches is van 20.00 tot 21.15 uur te horen en te zien in de Agnietenkapel. Vanaf januari staat Switches weer open voor nieuwe leden. Zie www.switchesgouda.wordpress.com

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
12-11-2018 09:40