’Gouds’ tintje bij grote Humanitas campagne

Gouda/Amsterdam – Op donderdag 27 september werd, tijdens de Week tegen Eenzaamheid, door Humanitas Amsterdam en Diemen het startsein gegeven van de campagne ‘Eén nacht alleen’. Uit onderzoek blijkt dat ruim 300.000 Amsterdammers zich eenzaam voelen. Humanitas heeft het Goudse bedrijf Print Media Nederland (waar ook magazine deGouda onder valt) ingeschakeld om een campagne te ontwerpen, realiseren en uitvoeren voor de werving van 150 vrijwilligers die zich als maatje in gaan zetten voor eenzame Amsterdammers.

Afgeleid van de hit ‘1 nacht alleen’ van Doe Maar, is bij de campagne ingespeeld op het feit dat sommige mensen altijd alleen zijn. Samen met Humanitas Amsterdam werd een projectteam geformeerd om de campagne te realiseren waarbij de Week tegen Eenzaamheid als deadline gold. Deze was slechts vier weken van ons verwijderd. Het is een campagne geworden waar alle vormen van media in terugkomen, van radio en tv, tot krant, op straat en in de bioscoop. Ook de campagnebegeleiding en mediacoördinatie is door ons gedaan. De meeste publicatiebedrijven werkten na overleg belangeloos mee aan de campagne en ook PMN heeft vele uren vrijwillig ingezet. De door PMN ontworpen campagnefoto’s waren door heel Amsterdam te zien op meer dan 100 digitale schermen van JCDecaux.

Advertisements

Ook ontworpen we een levensgroot spandoek, dat werd opgehangen aan het monumentale pand van Humanitas in hartje Amsterdam. Dit spandoek van 1,5 meter breed en 8 meter hoog was bedrukt door Reclame & Design uit Stolwijk.

Naast alle stilstaande vormgeving heeft Print Media Nederland ook een video- en een radiocommercial opgenomen. De video is opgenomen in een van de studio’s van Foto Studio Gouda van Patrick Meijboom. In deze video heeft voormalig GoudaTV-presentatrice Cheryl Mauer (nu werkzaam bij 
RTL 4) de boodschap krachtig overbracht; het werven van vrijwilligers en de urgentie daarvan. De video is momenteel te zien in 
8 bioscopen in Amsterdam en op 
www.eennachtalleen.nl

De radiocommercial is opgenomen in de studio van GoudaFM in de Chocoladefabriek. Gouwenaar Petr Hora heeft de commercial ingesproken en begeleid met gitaar. De radiocommercial is te horen bij diverse lokale Amsterdamse radiostations, waaronder alle zenders van SALTO.

Naast alle eigen producties zijn er ook interviews geweest op landelijke en regionale zenders, waaronder Radio 5 met Jeroen van Inkel, FunX Amsterdam, NHradio en de Amsterdamse tv-zender AT5.

Als creatief team van PMN marketing consultants (tja, daar gaan we nog een naam voor 
bedenken ;)) waren we super blij dat we de uitdaging mochten aangaan en dat het ons gelukt is in 4 weken tijd zoveel exposure voor dit goede doel te realiseren. Natuurlijk dank aan al die bedrijven die dit met ons mogelijk hebben gemaakt. We hopen als bedrijf dat Humanitas veel nieuwe vrijwilligers mag verwelkomen en wij zijn blij dat we een steentje bij hebben kunnen dragen om Amsterdammers een stukje minder eenzaam te maken.

Wilt u ook een eigentijdse creatieve campagne voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op via 0182-322 456.

Humanitas, samen tegen eenzaamheid!

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Sterker nog, het hoort bij het leven. Maar de negatieve gevolgen niet! Daarom helpt Humanitas eenzame mensen door een luisterend oor te bieden, hen te activeren en weer mee te laten doen. Daarbij hebben zij jouw hulp nodig. 
Word een van de 150 nieuwe vrijwilligers of maatjes: daarmee doe je een ander een groot plezier en je haalt er zelf ook veel voldoening uit. Word vrijwilliger bij Humanitas en meld je aan op de website www.eennachtalleen.nl

Bron: deGouda Digitaal 5 oktober

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
06-10-2018 13:00