Vr.19-06: Gouda Waterstad Festival

Dit gezellige stadsfestival in het Gouwe-Havenkwartier bomvol muziek, theater, schepen en historie is op 19, 20 en 21 juni; in 2015 voor de 10e keer!

De vaart er in
We starten op vrijdagavond met een feestelijke preview op het Havenpodium (Noodgodsbrug). De start wordt gegeven door Burgemeester Milo Schoenmaker. Op alle dagen vaart de Waterbus van Haven tot Haven. Aan de IJsselkade treft u voormalige marineschepen van de zeekadetten die uit het hele land komen voor hun open dag.

Muziek moet je kiezen
Op zaterdagmiddag treedt de jeugd aan op het Havenpodium. Op zaterdagavond wordt de hoofdmoot gevormd door het Fusionconcert ‘Gouda Waterstad- where accoustic meets electronic’ op het Havenpodium; Colibri ft Ron Link op de Visbanken of Gigs bij het IJsselhuis. Op zondag kunt u op de Franse tour ‘l’Invitation au voyage’ met Tania Kross.

Advertisements

Voor theater moet je lopen
Nieuw is het TURF theaterfestival. Zes groepen spelen op geregelde tijden op zaterdagmiddag op mooie plekken in het Gouwe- Havenkwartier. Deze optredens zijn voor groot en klein. Maar op zondagmiddag speelt het Merlijntheater alleen voor de kleintjes.

Ook nieuw Is het festival ‘Songs about Fish and Ships’. Een internationaal gezelschap van koren treedt op verspreid over 4 locaties in het Gouwe-Havenkwartier. De start is om 12 uur bij de Kleischuur. Bekijk de timetable, bijvoorbeeld op de website.

Cultuurhistorie moet je proeven
Al vele jaren is ‘Verhalen achter de Voordeur’ een groot succes. Ook dit jaar weer kunt u monumentale panden bezoeken die de eigenaren speciaal voor u openen. Dit keer zowel op zaterdagmiddag als zondagmiddag. Het Sluiswachtersgilde toont de werking van het vernuftige waterbouwwerk van Gouda: de Donkere Sluis. Zij zullen het dit weekend negen keer aan u voordoen. Dus u hoeft het niet te missen.