Gouda Waterstad breidt uit

Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 juni staat Gouda bol van activiteiten op en rondom het water. Op vrijdagavond is de preview. Tijdens Gouda Waterstad is dit jaar volgens Paul Rietjens nog meer te doen en te zien dan in voorgaande  jaren.

Rietjens: “We combineren het Shantifestival met Gouda Waterstad, er is dit jaar het theaterfestival  Turf en we bieden een uitgebreider muziekprogramma langs de Gouwe en de West- en Oosthaven. Dit jaar sluit bovendien het Zeekadettenkorps Nederland bij ons aan. Zij vieren hun jubileum met een groot aantal oude mariniersschepen. Deze zijn te bezoeken  langs de IJsselkade en er zijn demonstraties. Doordat deze schepen hier aanmeren kan dit jaar de Drakenbootregatta niet doorgaan.”

Demonstraties
“Met dit jaarlijks evenement vragen we aandacht voor het cultureel erfgoed ‘Water’. Met demonstraties in deMuseumhaven willen we het publiek iets laten zien en ervaren van het leven aan boord, zowel vroeger als nu.Op zaterdag staat de Museumhaven in het teken van het thema: ‘Lading, van Ruim naar Ruimte’. Op verschillende schepen is vracht te zien. Met behulp van de Goudse zakkendragers wordt getoond hoe die lading vroeger werd overgeslagen”, gaat Rietjens verder. Dit jaar wil de organisatie de binnen Gouwe erbij te betrekken. “Er komen kleinere schepen en er vaart een gerestaureerd zeilschip. Voor kenners is dit een beauty.”

Lasershow
Trots is Rietjens op het sluitstuk van de zaterdagavond: de lasershow. “Op het allerlaatste moment hebben we het financieel voor elkaar gekregen. Vorig jaar was dit een groot spektakel en dit jaar willen we het zowel richting de haven doen als richting de Gouwe. Op de Noodgodbrug komt een groot podium waar twee dagen muziek wordt gespeeld. Zaterdagmiddag treedt de jeugd op van onder andere de Saxofoonschool, cool talent en het blazersensemble.’s Avonds is het de beurt aan dj’s.  Zondagmiddag is TaniaKross een publiekstrekker op het havenpodium. Zie voor het complete programma: www.goudawaterstad.nl.