Gouda prolongeert titel Fairtrade Gemeente

Gouda – Gouda heeft de titel Fairtrade Gemeente geprolongeerd. Dat betekent dat Gouda zich weer twee jaar Fairtrade Gemeente mag noemen. Een landelijke jury heeft de stad zeer positief beoordeeld. De Goudse organisatie voldoet aan de zes landelijke criteria. Deze eervolle titel verkreeg Gouda voor het eerst in 2011. Het verlengen van de titel is geen automatisme. Dat wordt telkens opnieuw beoordeeld voor een periode van twee jaar.

De jury noemt de lokale werkgroep ‘sterk en een voorbeeld voor andere gemeenten’. Een pluspunt is dat de Goudse werkgroep kan rekenen op steun en waardering van de gemeente. Volgens de jury zou de gemeente nog wel iets meer aan PR kunnen doen. Er zijn voldoende winkels, horeca, bedrijven en organisaties fairtrade deelnemer, maar dat aantal zou nog wel wat hoger kunnen. De jury hoopt dat de route Eerlijk Winkelen in 2017 van de grond gaat komen in Gouda; dat is een wandelroute langs winkels met fairtrade en biologische producten.

Duurzaamheidsplatform
Over media-aandacht heeft de Goudse werkgroep volgens de jury niet te klagen. Dat dankt Gouda volgens de jury aan onvermoeibare inspanningen richting scholieren, particulieren, ondernemers, cafébezoekers en filmliefhebbers. In Gouda is volgens de jury veel aandacht voor MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dat blijkt uit toetreding tot het gemeentelijke duurzaamheidsplatform. Ook dat wordt een voorbeeld genoemd voor andere gemeenten.

Advertisements