Gouda leest, met smakelijke activiteiten

Gouda – Op 1 november start de campagne Nederland Leest met als thema ‘voeding’. Die middag is de Chocoladefabriek het decor voor de landelijke aftrap in de vorm van een diner voor genodigden. Aan de hand van verschillende gangen zullen genodigden onder leiding van Teun van de Keuken worden getrakteerd op spraakmakende gerechten zoals kweekvleesijs of geprint voedsel.

Tijdens Nederland Leest (1 tot en met 30 november) hebben we voor alle leden van de bibliotheek een cadeautje, het boek Je bent wat je leest. Een heerlijk geschenk, vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. Niet alleen voor leden van de bibliotheek hebben we een cadeautje, maar ook voor iedereen die nog geen lid is. In de maand november kan iedereen in de Chocoladefabriek een gratis Proefabonnement voor drie maanden afsluiten.

Gedurende de maand november zijn er allerlei smakelijke activiteiten in de Chocoladefabriek.

Advertisements

6 november: Cursus Smaak van aarde
Op 6 november start de korte cursus ‘De smaak van de aarde’ door Jeanine Kouijzer over de betekenis van voedingsstoffen voor je lijf, maar ook over het plezier van het koken. De cursus duurt drie avonden.

15 november: Food for thought
Op 15 november vertellen de zussen Jansen over hun kookboek ‘Hartstikke lekker’. Annemieke Jansen is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis. In hun boek laten ze zien dat gezond eten ook lekker en leuk kan zijn. De ander gast is Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij schreef met Jutka Halberstadt, het Voedsellabyrint en Jongleren met Voeding. Ze willen duidelijkheid scheppen in de voedselverwarring. Wanneer ben je wel goed bezig en wanneer niet? Hoe vind je de weg in alle informatie?

21 november: Breinlab Voedsel voor je brein
Op woensdag 21 november organiseren we een avond voor ouders en opvoeders van kinderen in de leeftijd van de bovenbouw basisschool/brugklas. Om goed te kunnen leren, presteren en opgroeien hebben kinderen de juiste brandstof nodig. Naast de juiste voeding is dat ook geestelijke voeding, veiligheid en uitdaging.

Bij het Archief kan je je de hele maand laten inspireren door historische kookboeken.
Kijk voor meer informatie of activiteiten op www.bibliotheekgouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
18-10-2018 15:07