Gouda goed vertegenwoordigd tijdens PJO-parlement 2020

Sophie Heesen

Den Haag/Gouda – Vrijdag 6 maart vond het PJO-parlement 2020 plaats in het gebouw van de Tweede Kamer, een debatwedstrijd tussen de jongerenorganisaties van tien verschillende politieke partijen.

Gouda was dit jaar goed vertegenwoordigd. De Goudse raadsleden Sophie Heesen (PvdA) en Niels Honkoop (CDA) namen beiden deel aan de delegatie van hun jongeren partijen de Jonge Socialisten en het CDJA. Ook Jos Uitterhaegen, voorzitter van de Goudse Jongerenvereniging Yunited, maakte van de gelegenheid gebruik om een kijkje in de politieke keuken te nemen.

“Het PJO-parlement is een hele gave manier voor jongeren om iets te leren over politiek. Het was me een genoegen een team talentvolle jongeren uit heel het land aan te voeren.” aldus Niels Honkoop, die het evenement mede heeft georganiseerd. Sophie Heesen: “Het is inspirerend om met heel veel talentvolle jongeren te debatteren. We hebben onderhandeld en gedebatteerd over thema’s als het basisinkomen en relatietherapie in het basispakket. Het onderhandelen, het politieke spel en strijden voor idealen is enorm belangrijk. Samen met de Goudse delegatie hebben we allemaal verschillende politieke kleuren en dat is een verrijking.”

Advertisements

Ook oud-deelnemer en Gouwenaar Diederick van Wijk was aanwezig, zij het als jurylid. Het PJO-parlement 2020 werd gewonnen door de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD.

Niels Honkoop

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

10-03-2020 12:50