Gouda genomineerd voor Beste Binnenstad

Gouda is door het Platform Binnenstadsmanagement en haar partners genomineerd voor de titel Beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie middelgrote steden. Deze nominatie heeft een positieve uitstraling op de stad en sluit goed aan op de Stadsmarketing van Gouda, waarin de focus op de binnenstad ligt.

Het Platform Binnenstadsmanagement organiseert tweejaarlijks deze verkiezing. Dit is dé kans voor Gouda om te laten zien wat een aantrekkelijke stad Gouda is voor Gouwenaars, bezoekers uit de regio en ondernemers. Gouda is samen met Roermond genomineerd en heeft de steden Almere, Helmond en Middelburg in de voorronde achter zich gelaten.

De jury prijst de inzet van Gouda om nieuwe lokale retailers en winkeliers aan te trekken. Bovendien is een goede samenwerking aanwezig met diverse partijen in de binnenstad. Door verschillende kleine maar ook grote evenementen te organiseren verspreidt Gouda het DNA van de stad op een goede manier. Daarnaast prijst de jury de stad voor de integrale visie op cultuur. Gouda heeft op diverse binnenstedelijke thema’s een positieve ontwikkeling meegemaakt binnen een periode van twee tot drie jaar.

Wethouder Daphne Bergman (Binnenstad): ‘In 2011 was de Goudse schouwburg beste theater van Nederland, de bibliotheek is genomineerd voor beste bibliotheek en we hebben de beste markt van Nederland in 2015. De finale van Beste Binnenstad lijkt dan haast een logisch gevolg.’ Centrummanager Ronald van Rossum: ‘Wat mij betreft is bij de laatste twee horen al een beste hoofdprijs’.

Advertisements

Op 18 november wordt bekend of Gouda zich Beste Binnenstad 2015-2016 mag noemen.