Gouda bereidt zich voor op aankomst Sinterklaas

Gouda – De laatste pakjes zijn ingepakt; pepernoten worden nog snel gebakken. Het lijkt misschien nog even te duren, maar de stoomboot is alweer onderweg naar Nederland. Traditiegetrouw slaat de goedheiligman Gouda niet over. Sterker nog: Sinterklaas verblijft dit jaar niet alleen tijdens de intocht in onze stad, ook in de weken erna is de goedheiligman er te vinden. Sinterklaas heeft dit jaar zelfs z’n eigen huis in de Goudse binnenstad, en kinderen kunnen daar op bezoek.

Overal in Gouda bereiden mensen zich voor op de aankomst van Sinterklaas in de stad. Zo houden de winkeliers extra ruimte vrij in hun etalages, met een speciaal doel. En ook de directeur van Museum Gouda is druk mee. Hij is bezig met het opmaken van een wel heel bijzonder bed… Waarom ze dat allemaal doen, wordt komende tijd duidelijk.

Zaterdag 17 november is het dan zo ver en meert de stoomboot aan bij het Regentesseplantsoen in Gouda. Daarop, naast Sinterklaas, ook meer dan honderd Pieten, cadeautjes, muziek en heel veel pepernoten. Toch is er dit jaar ook een Piet die iets minder gelukkig is. Hij is iets kwijt, en start zijn zoektocht tijdens de intocht van Gouda.

Meer informatie daarover volgt volgende week. Houd in de tussentijd de website www.sinterklaasgouda.nl en facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes rond de aankomst van Sinterklaas in Gouda, en een nieuw (Gouds) sinterklaaslied.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
02-11-2018 10:36