Goud voor TOOS turner Bas van Agten

Waddinxveen – Op 13 en 14 april werden in Enschede kwalificatiewedstrijden georganiseerd voor het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. Bas van Agten van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen eiste het goud op. 

Damian Rook en Dirkjan Boevé kwamen voor TOOS uit in categorie Pupil 15. Dirkjan eindigde als 17e, Damian werd 27e. Dit was niet voldoende voor een plaats in de meerkampfinale. Wel plaatste Dirkjan zich voor de toestelfinales van vloer en sprong. Damian mag ook de toestelfinale van sprong turnen.

Naud van Egmond en Auke de Lange kwamen voor TOOS uit in categorie Pupil 14. Auke kwam uit op een 20e plaats en Naud werd 30e. Beide mannen kunnen zich gaan richten op het volgend seizoen.

Swen van Diggele van het ETEC TOOS Turn Team vertoonde zijn kunsten in categorie Senior 6. Met een 14e plaats kwam hij net te kort voor een plaats in de meerkampfinale. Wel plaatste hij zich voor de toestelfinale van vloer.

Bas van Agten en Stefano van Kesteren turnden hun tweede kwalificatie wedstrijd in categorie Senior 5. Bas turnde nagenoeg foutloos en pakte het goud. Tevens is hij nu al zeker van de toestelfinales op vloer, voltige, brug en rek. Stefano turnde alleen vloer en is nog niet zeker van een finale.

Steijn Verhorik van TOOS kwam in actie in categorie Junior I – 7. Hij werd achtste en zal zich nog moeten verbeteren bij zijn laatste wedstrijd om aanspraak te maken op een finaleplaats.

Tenslotte deden Jari van der Eijk en Daan Koedoot mee in categorie Senior 4. Jari turnde een prima wedstrijd en eindigde als achtste. Daan turnde op twee toestellen. Beide heren moeten zich verbeteren in de laatste kwalificatie wedstrijd om een finaleplaats te kunnen verdienen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

15-04-2019 10:40