GHZ start speciale corona afdeling en corona Intensive Care

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft een speciale Corona verpleegafdeling en Corona Intensive Care ingericht. Dit is nodig om een grote toestroom van patiënten uit de hele regio op te kunnen vangen. Beide afdelingen zijn klaar voor gebruik.

Groepsisolatie
Wanneer het aantal coronapatiënten toeneemt, komen zij (afhankelijk van hun situatie) op een speciale Corona verpleegafdeling of op de Corona Intensive Care te liggen. Zij worden daar in groepsisolatie verpleegd. Hierdoor kan het ziekenhuis een grotere groep besmette patiënten opvangen. Het GHZ heeft normaal gesproken 11 IC-bedden, met het oprichten van de Corona Intensive Care zijn er 6 bedden bij gekomen. Er wordt hard gewerkt om dit aantal verder uit te breiden naar 10. Op de Corona verpleegafdeling kunnen 22 patiënten worden opgenomen. Beide afdelingen zijn afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Hierdoor is er géén contact tussen patiënten die wel en niet besmet zijn. Het personeel op de Corona verpleegafdeling en de Corona Intensive Care draagt 24/7 beschermende kleding.

Geen bezoek
Omdat er een landelijk tekort dreigt aan persoonlijke beschermingsmiddelen én vanwege het besmettingsgevaar heeft het GHZ een moeilijk besluit genomen om op de Corona verpleegafdeling en de Corona Intensive Care géén bezoek toe te laten. Het ziekenhuis doet er ondertussen alles aan om de coronapatiënten en hun naasten toch met elkaar in contact te brengen. Op de Corona Intensive Care geeft de verpleegkundige dagelijks per telefoon aan de contactperspoon van de patiënt uitleg over hoe het met de patiënt gaat. Als de situatie van de patiënt het toelaat kan ook hier een afspraak gemaakt worden voor contact via beeldbellen.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

19-03-2020 15:45