GHZ krijgt gift voor herdenkingsdiensten overleden patiënten

Stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) ontving een donatie van 1.300 euro van het Monuta Charity Fund. Met deze gift worden de herdenkingsdiensten voor overleden patiënten, die eind dit jaar plaatsvinden, mogelijk gemaakt. 

Het Groene Hart Ziekenhuis organiseert sinds enkele jaren herdenkingsbijeenkomsten. Nabestaanden van patiënten die in het afgelopen jaar in het ziekenhuis zijn overleden, zijn hierbij welkom. Dit jaar zal het ziekenhuis ook aandacht besteden aan Lichtjesdag, de herdenkingsdag voor overleden kinderen.

Muziek en gedichten
De herdenkingsdiensten worden verzorgd door de Dienst Geestelijke Verzorging van het GHZ. De bijeenkomsten zijn voor iedereen en niet gebonden aan een geloof of levensbeschouwing. Er is ruimte voor stilte, muziek en gedichten en de namen van de overledenen worden genoemd.

Advertisements

Het Monuta Charity Fund, de goede doelen organisatie van uitvaartverzorger Monuta, richt zich op projecten die te maken hebben met het bieden van zorg aan nabestaanden. Esther Snelders en Tonie de Coo van het Monuta Charity Fund kwamen naar de stilteruimte van het ziekenhuis om de cheque persoonlijk te overhandigen.