Geslaagd paasontbijt in sfeervol stadhuis

Een sfeervoller locatie voor het paasontbijt voor alle Gouwenaars was nauwelijks mogelijk: het oude stadhuis op de Markt. “Er is niet geteld, maar we hebben zelf het idee dat er zeker duizend mensen binnen zijn geweest”, zegt Irene Klein Haneveld, initiatiefneemster van dit evenement op Tweede Paasdag.

De draaiboeken voor een paasontbijt en een interkerkelijke viering in de open lucht waren al helemaal klaar, toen bleek dat het toch niet verantwoord zou zijn het paasontbijt op de Markt te houden. Rik Dijkgraaf van Teka Holding stelde spontaan het hele stadhuis ter beschikking. “Die jongens van het stadhuis hebben een drie dubbeldikke pluim verdiend”, vindt Irene. Alle zalen van het stadhuis, van de raadzaal, tot de trouwzaal en kleine vergaderzalen waren ingericht voor het paasontbijt en gevuld met mensen. Ze werden door 120 vrijwilligers uit vijftien verschillende Goudse kerken welkom geheten en van eten en drinken voorzien. Bezoekers waardeerden de sfeer en zeker ook de onderlinge ontmoeting. Het was een divers gezelschap dat aanschoof aan het ontbijt. “Van daklozen tot de burgemeester. Iedereen was er”, vertelt Irene. Ook de waterpolodames uit Japan en Nieuw-Zeeland, die voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Gouda waren, namen deel aan het ontbijt.

Interkerkelijke viering
Na het ontbijt trokken de meeste bezoekers naar de leegstaande winkel van Hage, die voor deze gelegenheid sfeervol was aangekleed en aangelicht. Hier vond een interkerkelijke viering plaats, met veel muziek. “Dit was Gouda op zijn top”, is de conclusie van Irene Klein Haneveld. Ze roemt de samenwerking tussen ondernemers, kerken en Brede School die dit paasevenement mogelijk heeft gemaakt.