Gemiva-SVG Groep open nieuwe woonlocatie in Gouda

De Gemiva-SVG Groep heeft in Gouda een nieuwe woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking in gebruik genomen. De woonlocatie ligt tussen twee straten in het hart van Gouda, het Raam en de Hoge Gouwe. In de nieuwe woonlocatie wonen 29 mensen met een beperking in 24 appartementen.

“De nieuwe locatie is wat ons betreft geslaagd ingepast in de architectonische structuur van het monumentale gebied”, vertelt Githa Nederpel, locatiemanager van de woonlocatie. “Daarmee doen we recht aan de omgeving. Tegelijkertijd hebben we een moderne woonlocatie gerealiseerd, die geheel past bij de wooneisen van deze tijd. De Hoge Gouwe is een woonlocatie die twee andere woonlocaties vervangt. In gewone woonhuizen in het centrum van Gouda hebben we dertig jaar geleden woonlocaties gerealiseerd. Dat was toen de trend. Iedere bewoner had een zit/slaapkamer en er was een gezamenlijke huiskamer en gezamenlijk sanitair. In de nieuwe woonlocatie heeft iedere bewoner een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keukenblok en badkamer. Daarmee heeft iedere bewoner optimale privacy. Voor het onderling contact is er een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De begeleiding van de bewoners vindt individueel achter ieders voordeur plaats. De komende tijd is iedereen bezig zich te settelen en te wennen aan de nieuwe woonomgeving. Daarna gaan we een feestelijke opening realiseren, waarschijnlijk dit najaar.”

Onwijs gaaf
Bart van den Berg (29) is één van de bewoners van de nieuwe locatie. “Ik vind het echt een onwijs gave woonplek, zo midden in Gouda. Ik woonde eerst in de woonlocatie aan de Groeneweg. Daar had ik een zit/slaapkamer en deelde ik het sanitair met anderen. Nu heb ik een appartement voor mezelf alleen. In de vleugel waar ik woon is in het weekend geen begeleiding, dat kan ik aan. Ik heb meer privacy en moet nu alles zelf bijhouden. Dat lukt me goed. Ik ben een stuk zelfstandiger geworden.”

Advertisements