CDA Gouda wil opheldering lage score afvalscheiding in Gouda

De Gouwenaar moest in de krant lezen dat Cyclus het afval in de Goudse binnenstad niet scheidt. Terwijl bewoners dag in dag uit hun best doen om het groene afval separaat te houden van overig afval, gooide Cyclus het op één hoop. Er werd niet over gecommuniceerd. Daar komt bij dat Gouda over de hele linie laag scoort (46 procent) als het gaat om het scheiden van afval. Voor het CDA Gouda reden om het College om opheldering te vragen.

“Iedereen betaalt afvalstoffenheffing en in Gouda is deze relatief best hoog. Dan verwacht je dat op zijn minst alles wordt gedaan om zo goed mogelijk met de afvalscheiding om te gaan”, stelt burgerraadslid Martijn van der Wind van CDA Gouda. Daarbij wil CDA Gouda ook weten of het verbeteren van de afvalscheiding kan leiden tot lagere lasten voor de Gouwenaar. Gescheiden afval is namelijk steeds vaker grondstof voor andere processen en is daarmee van waarde.

Martijn van der Wind: ‘Zorgelijk is het dat er zo slecht is gecommuniceerd. Het blijkt dat inwoners die worden opgeroepen bewust met afvalscheiding om te gaan daar ook vaker mee aan de slag gaan. Het college moet hier actief werk van maken. Dat gebeurt tot op heden onvoldoende’.