Gemeentelijk pand omgezet naar gasloze middenhuurwoningen

Overdracht pand door gemeente Gouda aan koper

Gouda – De gemeente Gouda heeft haar bedrijfspand aan de Jan Verzwollestraat 2 verkocht aan ontwikkelaar Red Castle Real Estate. De locatie wordt getransformeerd tot zeven huurappartementen in de categorie middenhuur. Daarbij worden de appartementen volledig gasloos.

De aanpak van het woningtekort in Gouda is topprioriteit voor de gemeente. Op basis van het coalitieakkoord komen er versneld 200 extra sociale huurwoningen en 200 middenhuur woningen. Hierdoor komen er meer betaalbare woningen. Door de verkoop van dit gemeentelijk pand komen er zeven woningen op de woningmarkt bij in de categorie middenhuur. Om te zorgen dat deze woningen langdurig beschikbaar blijven in het segment middenhuur, is een minimale periode van 25 jaar contractueel vastgelegd. Verder is afgesproken dat de appartementen gasloos zijn. Dit past bij de ambities van het college dat gasloos bouwen de norm is, en Gouda in 2040 CO2-neutraal moet zijn. En het sluit aan op de landelijke klimaatdoelstellingen.

Wethouder Thierry van Vugt (Vastgoed): “De gemeente Gouda heeft een flinke opgave om de komende jaren het woningtekort aan te pakken. In het middenhuur segment is er veel vraag naar woningen. Het pand aan de Jan Verzwollestraat heeft jarenlang dienst gedaan als onderkomen voor jongerenvoorziening Alouan en is daarna gebruikt door Stichting Jongererenwerk. Deze laatste gebruiker is inmiddels verhuisd naar een andere locatie. Handhaving van het pand als gemeente-eigendom is niet meer nodig. Ik ben dan ook blij dat we een ontwikkelaar hebben gevonden die hier 7 gasloze middenhuurwoningen gaat realiseren. We zetten het gemeentelijk vastgoed daarmee strategisch in voor het realiseren van onze beleidsambities“.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

03-02-2020 09:40