Gemeente Gouda sluit twee drugswoningen

Gouda – De gemeente Gouda sluit twee woningen aan de Keizerstraat en de Livingstonelaan voor 3 en 6 maanden na de vondst van handelshoeveelheden harddrugs en wapens. Bij beide woningen was er sprake van drugshandel. Bij de Livingstonelaan was ook sprake van een mishandeling van een medebewoner door de huurder.

De vondsten vormen een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Naast het feit dat er veel geld verdiend wordt met de handel in drugs, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen. Dat blijkt ook uit het geweldsincident van de Livingstonelaan. Een medebewoner is door de betreffende huurder en een andere persoon mishandeld naar aanleiding van een drugsdeal. Ook bij de Keizerstraat is een incident geweest tussen een omwonende en een drugsdealer. Vanwege de aangescherpte maatregelen in verband met het corona-virus, wordt een mogelijke woningsluiting zeer zorgvuldig afgewogen. De overtredingen waren echter zo ernstig, dat een sluiting toch noodzakelijk was. In het ene geval kan de betreffende huurder bij zijn vriendin terecht en heeft een goede band met familieleden op wie hij kan terugvallen. De overige locatie betrof een leegstaande woonruimte.

Keizerstraat
In de woning is een handelshoeveelheid cocaïne, heroïne en een bijl aangetroffen. Omwonenden hadden al geruime tijd last van drugshandel en toeloop naar de woning. De betreffende huurder heeft in 2019 een laatste waarschuwing gehad van de woningcorporatie. Na het voornemen van de burgemeester om de woning te sluiten, werd beterschap beloofd. Al snel werd door omwonenden weer melding gemaakt van drugshandel en toeloop naar de woning. Omdat er al eerder drugs en wapens zijn aangetroffen in de woning, wordt de woning voor 6 maanden gesloten.

Advertisements

Livingstonelaan
In de anti-kraak woonruimte is een handelshoeveelheid XTC-pillen, amfetamine en een boksbeugel aangetroffen. Er was sprake van drugshandel, geluidsoverlast en verstoringen van de openbare orde. De woonruimte wordt voor 3 maanden gesloten. De woonruimte staat nu leeg, er wordt niemand op straat gezet. Doordat bekend was dat er gedeald werd vanuit de woonruimte, is het van belang om duidelijk te maken dat de woonruimte is gesloten. Een extra risico bij de Livingstonelaan is dat de woonruimtes verbonden zijn door gemeenschappelijke ruimtes. Andere bewoners kunnen dus sneller geconfronteerd worden met klanten of criminelen die denken dat er toch nog drugs aanwezig is.

Meld drugsoverlast
De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

14-04-2020 12:50