Gemeente Gouda: ‘onze scholen zijn weer begonnen’

Gouda – Met grote blauwe spandoeken en de tekst ‘onze scholen zijn weer begonnen’ wil gemeente Gouda verkeersdeelnemers attenderen voor wat meet drukte op straat. Vandaag zijn namelijk de scholen weer begonnen. Kinderen lopen dan alleen of met hun ouders richting de scholen waar normaliter ook voertuigen rijden.

Maar weinig mensen weten dat er vlak na de zomervakantie opvallend veel verkeersongelukken plaatsvinden. Met name onder scholieren. Deze negatieve trend willen de gemeenten in Nederlands een halt toeroepen.

Rij je auto? Wees dan in eind augustus en september extra lief voor scholieren. Bied ze de gelegenheid om te wennen aan hun (nieuwe) schoolroute. Bijvoorbeeld door je snelheid voor ze aan te passen en door schoolzones te mijden. Zo kunnen zij, dankzij jou, veiliger naar school. Als geheugensteuntje zie je momenteel in het straatbeeld door héél Nederland spandoeken en posters met de tekst ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

Advertisements

Nieuw dit jaar is dat de leus van de campagne vanaf maandag ook automatisch verschijnt in enkele navigatiesystemen. ,,Als je de navigatie opstart maar nog niet rijdt en als je ‘m bij aankomst uitschakelt.’’ Het gaat om een proef die is opgezet met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de navigatiebedrijven. Dat allemaal om het aantal fietsongelukken waar kinderen bij betrokken zijn, zeker in de eerste weken na de zomervakantie, te verminderen. ,,We zien nog altijd weer een piek in september’’, zegt Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland.

30-08-2021 16:00