Een reis van het verleden naar nu

Moordrecht – Zaterdag 11 september gaat de Reizende tentoonstelling: In 2 werelden | Molukkers in Nederland officieel van start. Moordrecht heeft de eer om de tentoonstelling voor het eerst aan het publiek te tonen.

De tentoonstelling zal drie jaar lang door het hele land reizen. Vanaf de officiële opening op zaterdag 11 september door burgemeester Han Weber, is de tentoonstelling drie weken lang te bezichtigen bij de Brede School in Moordrecht, hoek Schuddebeurslaan/Oudersvrucht.

Waar gaat de tentoonstelling over?
Hoe en waarom kwamen de Molukkers in Nederland terecht? En hoe is het hen daar vergaan? De interactieve tentoonstelling vertelt het verhaal van de Molukkers vanuit verschillende perspectieven en eert de generatie die in 1951, zeventig jaar geleden, aankwam in Nederland. Het is een verhaal van eeuwenlange loyaliteit, verraad, verdriet, frustratie, wraak, liefde, vergeven en herstel. Het verhaal dient als inspiratie voor nieuwe generaties. En niet alleen Molukse generaties maar ook generaties van andere bevolkingsgroepen die worstelen met hun plek in de Nederlandse samenleving. Een bijzondere belevenis is dat de geschiedenis en het verhaal van de Molukkers in 6 zeecontainers wordt verteld.

Advertisements

Speciale activiteiten
In Moordrecht hebben vijf samenwerkende Molukse organisaties speciaal ter gelegenheid van deze tentoonstelling en het zestigjarig bestaan van de Moordrechtse Molukse gemeenschap nevenactiviteiten georganiseerd. Het gaat om de volgende activiteiten:

· Woensdag 22 september lezing, 20:00 uur, lezing Historische Vereniging Moordrecht in de aula van De Brede School Moordrecht

· Zaterdag 25 september, 14:00 – 16:00 uur Videocompilatie 60 jaar Molukse gemeenschap Moordrecht in de aula van De Brede School Moordrecht

Belangstellenden die willen deelnemen aan bovenstaande activiteiten, kunnen zich opgeven bij de Samenwerkende organisaties, via c.matitahatiwen@zuidplas.nl

Openingstijden
Vanaf zaterdagmiddag 11 september tot en met zaterdag 25 september is de tentoonstelling open voor publiek op de volgende openingstijden:

Zaterdagmiddag 11 september 14:00-16:00 uur

Maandag tot en met vrijdag 10:00 – 12:00 uur & 18:00-20:00 uur.

Zaterdag 18 september van 10:00-12:00 uur & 12:00-14:00 uur

25 september van 10:00 – 12:00 uur

Zondags gesloten.

Vanwege corona worden uw contactgegevens genoteerd in geval van bron- en effectonderzoek door de GGD.

30-08-2021 11:52