Gemeente Gouda en AM sluiten overeenkomst voor herontwikkeling Sint Jozef-locatie

Ondertekening overeenkomst tussen gemeente en AM over de ontwikkeling van de st. Jozef locatie

Gouda – De gemeente Gouda en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 26 eengezinswoningen en 98 appartementen op de Goudshof, de voormalige locatie van het Sint Jozef-ziekenhuis, in Gouda. Daarnaast wordt het monumentale voormalige hoofdgebouw getransformeerd naar een woonzorgcomplex, komen er parkeervoorzieningen. De bouwactiviteiten starten waarschijnlijk medio 2018.

Wethouder Rogier Tetteroo (wonen): ”Het is een mooie ontwikkeling dat een monument door transformatie naar woningen een tweede leven krijgt. Het voorgestelde woonprogramma past goed binnen de woonvisie onder meer doordat er een flink aantal middenhuurwoningen wordt gerealiseerd. De huidige versteende omgeving ondergaat ook een grote verandering onder andere door toevoeging van water en groen.”

AM herontwikkelt de 2,25 hectare grote locatie van het voormalige Sint Jozef Ziekenhuis in Gouda naar een woongebied met de naam Goudshof. In het gebied komt veel aandacht voor wonen en zorg.

Binnentuin
De 98 appartementen vormen een carré met vier gebouwen die op elkaar aansluiten. Eén van de gebouwen krijgt acht tot tien woonlagen, de andere gebouwen worden lager. De appartementen grenzen aan een gemeenschappelijke binnentuin. Onder de woonruimten komt een parkeergarage. Van de in totaal 26 eengezinswoningen komen er 24 rijwoningen en één twee-onder-een-kapwoning. De ambitie is de woningen uit te voeren als nul-op-de-meter woningen.