Gemeente Bodegraven-Reeuwijk onderneemt juridische stappen tegen complotdenkers

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk plant juridische stappen tegen drie complotdenkers vanwege beschuldigingen over satanisch-rituele kindermoorden in de jaren 80. De gemeente eist dat de ongefundeerde verhalen binnen 48 uur worden verwijderd van alle socialemediaplatforms. Zo niet, dan volgt mogelijk een kort geding.

De beweringen van de drie mannen leidden er deze winter toe dat drommen aanhangers de begraafplaats in Bodegraven overstelpten met boeketten en briefjes. De gemeente voelde zich daarop gedwongen een noodverordening in te stellen. Een van de gedaagde complotdenkers is Joost K. De voormalige inwoner van Bodegraven woont nu in Spanje en claimt hervonden herinneringen te hebben aan kindermoorden, waar hij getuige van zegt te zijn geweest.

De man krijgt steun van youtuber Wouter R. en de complotdenker Micha K. Laatstgenoemde heeft nog ruim een half jaar gevangenisstraf uitstaan voor smaad en laster aan het adres van de hoofdredacteur van de NOS en bedreiging van een Telegraaf-journalist. Hij ontloopt zijn straf in Noord-Ierland. K. werd afgelopen december aangehouden in de hoofdstad Belfast maar is op borgtocht weer vrijgelaten. De Noord-Ierse justitie buigt zich sindsdien over een uitleveringsverzoek van Nederland: K. moet vrijdagmiddag voorkomen.

Advertisements

In deze video zie je de zichtbare gevolgen van complottheorieën:

20-05-2021 16:05